Noutăți

Tipuri de Țesături

Compania Convis Pro pune la dispoziția dvs. o gamă largă de țesături: COTTON, PERCALE, SATIN, SATIN DE LUX. Mai jos vom caracteriza fiecare material aparte pentru o mai bună înțelegere.

Bumbacul

Este o fibră textilă obținută, prin egrenare, de pe semințele bumbacului. Fibrele bumbacului au luciul mat, iar culoarea acestora alb-gălbuie este dată de pigmentul natural conținut.

Proprietățile bumbacului

– Bumbacul este 100% natural și datorită acestei proprietăți nu este alergen.
– Hainele din bumbac sunt moi și nu se freacă dur pe piele.
– Bumbacul permite o bună aerisire și păstrează corpul aerisit.
– În mod natural, bumbacul absoarbe și elimina umezeala corpului cu ușurință.
– Este perfect pentru cei care suferă de astm, deoarece spre deosebire de alte materiale, acesta nu eliberează particule mici, care pot declanșa un atac.
– Este biodegradabil.
– Țesătura poate suporta temperaturi ridicate, fără a afecta calitatea sau durabilitatea sa. Prin urmare, țesăturile din bumbac pot fi sterilizate, ceea ce le face perfecte pentru nou-născuți.

Percale

Este o țesătură subțire de bumbac, care este creată utilizând fibre pieptănate, neînfricate. În procesul de producție, fiecare fir de fibră este tratat cu un amestec adeziv special, care asigură o aderență suplimentară a materialului. Datorită acestei tehnici, pânza rezultată este netedă și durabilă. În ciuda prezenței compoziției adezive, este imposibil să spunem că materia se dovedește a fi dificilă, tocmai invers, ea se pare blândă și ușoară. În plus, în prezent, lenjeria de pat și hainele ușoare pentru femei sunt în principal fabricate din Percale.

Textura omogenă, este foarte netedă și delicată, are o rezistență crescută la uzură, are o suprafață mată. Se simte cel mai mult ca de catifea.

Cele mai renumite proprietăți ale percalelor:

– Excelentă rezistență la uzură.
– Țesătura își păstrează bine forma și are o contracție scăzută.
– Păstrează culoarea pentru o perioadă lungă de timp.
– În ciuda densității, aerul trece prin el liber.
– Ca rezultat al utilizării prelungite, peletele nu se formează.
– Țesătura nu este electrificată.

Satin

Această țesătură naturală, care are la bază bumbacul, are o proprietate specială sub forma unei strălucire plăcute. Are caracteristici similare cu Percale și ocupă una dintre primele locuri printre țesăturile de bumbac la prețul său. Materia este foarte plăcută la atingere, are o suprafață netedă, datorită căreia își păstrează caracteristicile igienice excelente.

Pentru producerea satinului se utilizează numai bumbac, supus procesului de mercerizare. Esența sa constă în prelucrarea secvențială a fibrelor de bumbac, mai întâi cu o soluție de alcalii și, după aceea, într-un amestec acid special. O astfel de prelucrare este necesară pentru a conferi rezistența necesară pentru Satin, în plus, după aceea, este mai ușor să vopsească țesătura în culoarea dorită și apare un luciu caracteristic.

Rezistența și strălucirea satinului sunt de asemenea influențate de metoda de răsucire a firului în timpul țeserii sale. Cu cât va fi mai puternic, cu atât va deveni mai luminos și mai fin. Respectarea acestei tehnologii asigură o calitate superioară a tuturor produselor din Satin.

Câteva avantaje ale Satinului:

– Materialul este foarte ușor.
– Are calități înalte tactile.
– Aproape că nu se rupe țesătura.
– Are proprietăți de răcire în timpul verii.
– Are o strălucire frumoasă lucioasă.
Principalele asemănări ale țesăturilor Percale și Satin:

– Hipoalergenic. Nu există reacții cutanate negative la material.
– Protecția mediului. Nu produceți un impact negativ asupra mediului.
– Higroscopicitate. Absoarbe și elimină umezeala.
– Rezistența la uzură . Pentru o lungă perioadă de timp păstrează culoarea și textura.
– Material nepretențios la întreținere. Densitatea materiei asigură confortul manipulării.
– Uniformitate. O structură densă fără formarea de pelete.

Related Posts